Sfaturi utile
Copyright © 2008 PromedImpex  Designed by Ro-webdesign.com
           Efectuand in mod periodic operatiunile de dezinsectie si deratizare va aparati propria dumneavoastra sanatate.
           Dezinsectia si deratizarea reprezinta actiuni de prevenire a unor boli transmise prin intermediul insectelor si rozatoarelor, fiind deja cunoscut ca a preveni este mai usor decat a combate.
           In plus prezenta insectelor si a rozatoarelor prezinta si un disconfort apreciabil atat pentru om cat si pentru animale.
           Legislatia in vigoare stipuleaza in mod clar importanta si periodicitatea lucrarilor de dezinsectie si deratizare, precum si consecintele neefectuarii lor.

           Principalele acte normative care reglementeaza astfel de operatiuni sunt:

       
         -  legea nr.3/1978 privind asigurarea sanatatii publice
       
         - legea nr.5/1982 privind protectia plantelor cultivate, a padurilor si regimul pesticidelor
       
         - ordinul MS nr536/1997 care prevede efectuarea lucrarilor de dezinsectie ori de cate ori este nevoie, dar nu la intervale mai mari de 3 luni, iar deratizarea se va face la nevoie, dar nu la perioade mai mari de 6 luni de preferat primavara si toamna.
       
         - legea nr.10/26.05.1998 privind asistenta de sanatate publica, publicata in Monitorul Oficial nr.204/01.06.1998 cap.5, art.28. Agentii economici si celelalte persoane juridice sunt obligate sa asigure fondurile si conditiile necesare pentru aplicarea masurilor de dezinsectie si deratizare periodice.
      


Dezinsectie